В Україні запустили швейцарську програму підтримки органічного та молочного секторів

23 грудня 2019 289 0
В Україні запустили швейцарську програму підтримки органічного та молочного секторів
Kurkul.com

В Україні стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», мета якої — створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема, сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо у сільській місцевості. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

«Молочна галузь є в пріоритеті міністерства з точки зору продовольчої безпеки та доступності безпечних харчових продуктів. За розвиток органічного виробництва відповідальна заступниця Міністра Інна Мєтєлєва. Ми будемо сприяти розвитку органічного та молочного секторів. Нам потрібен ривок у розвитку цих галузей, а саме: допомога у нормотворенні, навчанні та комунікації, діджиталізації, щоб міністерство мало можливість швидше впроваджувати зміни», — зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Читати за темою: Названо області з найнижчими цінами на молоко

Очікується, що в результаті впровадження Програми приватні малі і середні підприємства (виробники, переробні підприємства, надавачі послуг), а також відповідні органи державної влади, що працюють в органічному і молочному секторах, сприятимуть розвитку сталої торгівлі та створенню робочих місць в цих секторах.

Головними цілями програми є:

  • підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах;
  • підвищення торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.
Виконано за допомогою Disqus