Держава буде доплачувати ЄСВ за фермерів

24 грудня 2019 2436 0
Держава буде доплачувати ЄСВ за фермерів
Kurkul.comДержава буде доплачувати ЄСВ за фермерів

Уряд затвердив Постанову № 565 про порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки. Вона полягатиме у доплаті на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного соціального внеску. Про це повідомляється на Урядовому порталі України.

Право на отримання доплати мають члени/голова сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до Закону про фермерське господарство та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи.

Не мають права на отримання доплати ті господарства, які підлягають страхуванню на інших підставах або звільняються від сплати ЄСВ та не беруть добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Для отримання доплати голова сімейного фермерського господарства має подати не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку місяця до податкового органу заяву. До заяв голова фермерського господарства має додати копію договору (декларації) про утворення сімейного фермерського господарства.

Право на отримання доплати виникає з першого числа місяця, наступного за місяцем подання заяви.

За підсумками календарного року господарства мають сплатити внесок із прибутку (отриманого від провадження їх діяльності) зменшений на суму доплати, виплаченої за рахунок бюджетних коштів.

Постанова набуває чинності з 1 січня 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus