Мукко вдосконалює лінії з переробки молока

26 грудня 2019 157 0
Мукко вдосконалює лінії з переробки молока
Kurkul.comМукко вдосконалює лінії з переробки молока

Ферма «Мукко», що займається  виробництвом екзотичних сирів інвестувала в розширення та удосконалення лінії з переробки молока. Про це йдеться у черговому випуску проекту «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» від Kurkul.com та банку ПУМБ.


«Спочатку мова йшла про маленьку ферму на 300 кіз. Але після того, як Назар із татом побували в Нідерландах, подивилися, як працюють місцеві фермери і як виготовляють смачну гауду, вирішили не розмінюватися на дрібниці. Так за 9 місяців у нас з'явилася не маленька сироварня, а справжній міні-завод із виробництва козиного та коров'ячого сиру», — розповіла дружина засновника ферми Мукко Аліса Кміть.

Фермери Кміті планували нарощувати обсяги виробництва, а тому вирішили оформити кредит у банку ПУМБ. Отримані гроші вони інвестували в покращення виробництва і закупівлю кіз.

«Ми хочемо зайняти 3-4% ринку України. І нас цікавить експорт. Ми маємо стати першими в Європі за якістю та обсягами козиного сиру», — пояснив один із власників ферми «Мукко» Микола Кміть.

На міні-заводі в селі Угерсько Львівської області сім’я Кміть наразі має 500 корів та понад тисячу кіз. Щомісяця фермери переробляють близько 160 т молока і виготовляють більше 15 різних видів сиру (з лавандою, перцем чилі, прованськими травами, трюфелем, тощо).

Читайте ще: Родинна справа Кмітів: Ми завжди чесні один із одним

Виконано за допомогою Disqus