На Миколаївщині незаконно вирощували соняшник на 78 га пасовищ

28 грудня 2019 184 0
На Миколаївщині незаконно вирощували соняшник на 78 га пасовищ

На Миколаївщині за втручання прокуратури 78 га пасовищ повернуто у розпорядження держави. Про це повідомила прес-служба Баштанської місцевої прокуратури

«Баштанською місцевою прокуратурою вжито заходів до повернення у розпорядження держави двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 78 га вартістю 300 тис грн», — йдеться у повідомленні.

Так, судами першої та апеляційної інстанцій підтримано позицію місцевої прокуратури щодо дострокового розірвання договорів оренди двох земельних ділянок, розташованих у Казанківському та Баштанському районах області, та повернення їх у розпорядження держави.

Читати за темою: Для кого запрацює ринок землі ― колонка редактора

Підставою для пред’явлення позовів стало використання фізичними особами-підприємцями земельних ділянок для вирощування технічної культури (соняшника), хоча за договорами їх надано для сінокосіння та випасання худоби.

Наразі, в результаті здійснення місцевою прокуратурою належного відомчого контролю за станом реального виконання судових рішень,  вказані земельні ділянки відповідно до актів приймання-передачі повернуті державі в особі Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області.

Виконано за допомогою Disqus