Ціни на кукурудзу знижуються через відсутність попиту

9 січня 2020 830 0
Ціни на кукурудзу знижуються через відсутність попиту

На тлі посилення конфронтації між США та Іраном і стрімкого подорожчання нафти березневі ф'ючерси на кукурудзу 3 січня зросли до $154,1/т, проте вже з 6 січня опустилися до $150,87/т під тиском низького попиту, зниження торгової активності через тривалі вихідних і скорочення спекулятивними фондами кількості контрактів напередодні виходу січневого звіту USDA. Повідомляє Latifundist.com з посиланням на GrainTrade.

В Україні після тривалих вихідних трейдери очікують зростання цін на кукурудзу до $178-180/т FOB, однак подальше зростання буде обмежене цінами на чорноморську кукурудзу в ЄС, яку пропонують за ціною $180-181/т FOB.

«Експорт кукурудзи з США за тиждень знизився до 550,9 тис. т, що на 9,84% поступається відповідному показнику минулого року і суттєво менше, ніж 1 млн т, які потрібно експортувати щотижня, щоб вийти на прогнозований USDA рівень 47 млн т, тоді як поки що з початку сезону реалізовано лише 8,6 млн т кукурудзи», — йдеться в повідомленні.

Крім того, погода в Бразилії і Аргентині сприяє розвитку посівів кукурудзи. У Бразилії опади прогнозують на наступні тижні, тоді як в Аргентині вони пройшли минулого тижня, а тепер буде сухо, але не жарко. Перспективи хорошого врожаю збільшують кількість пропозицій південноамериканської кукурудзи.

Згідно з матеріалом, Індія перенесла тендер із закупівлі кукурудзи на 14 січня, але збільшила план закупівлі з 50 до 175 тис. т, що стане додатковим індикатором цін.

Виконано за допомогою Disqus