Розгляд земельного закону займе 3 години — Мушак

13 січня 2020 102 0

Процес розгляду земельної реформи  по повній процедурі займе 2 місяців, під час якого одну й ту саму правку в різних варіаціях будуть розглядати більше 2000 раз. Про це повідомив депутат Верховної Ради України Олексій Мушак на своїй сторінці в Facebook .

Олексій Мушак додав, що процедура буде проводитись до 3 годин.

«До розгляду базового для земреформи 2178-10 в Раді все готове. 10 днів на ознайомлення пройшло. Справа лише за політичною волею»,  — написав Олексій Мушак.

Радник прем’єр-міністра також повідомив, що правки до законопроекту було об’єднано в 9 блоків, у кожному з яких підтримано системну правку. Відповідно всі інші правки до тих же положень законопроекту вважатимуться відхиленими.


«Спочатку на Погоджувальній раді приймається рішення про розгляд цього закону по 119 статті. Оскільки коаліція вона ж СН має більше 226 голосів, то для цього рішення не потрібно погодження інших фракцій. Далі за це рішення має проголосувати лише 150 депутатів в сесійному залу, бо це процедурне рішення», — пояснив депутат. 

Після цього 9 основних правок мають бути підтримані 226 голосами ЗА. Всі інші правки згідно 45 статті Регламенту ВР вважаються вже розглянутими та відхиленими. Далі залишається розглянути ще 46 інших правок, якими пропонують змінити норми, що виходять за межі законопроекту. Після цього законопроект голосується 226 голосами ЗА в другому читанні та в цілому

Комітет пропонує розглянути документ з використанням 119 та 45 статті Регламенту ВР.

Читайте також: Як виглядатиме земельна реформа в Україні — інтерв’ю Миколи Сольського.

Виконано за допомогою Disqus