На Вінниччині почався суд нам звинуваченим у вбивстві родини садівників

17 січня 2020 312 0

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області розпочав розгляд резонансної справи про вбивство сім'ї фермерів. Про це повідомляють fakty.ua.

Нагадаємо, у ніч на 9 травня 2019 р. в селі Шипинки Барського району Вінницької невідомий розстріляв керівника СФГ «Едем» Едуарда Тичука та його дружину Юлію. Він також викрав із будинку сейф з грошима.

Поліція швидко озвучила основну версію убивства — збройне пограбування.

У листопаді прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо вчинення обвинуваченим умисного вбивства з корисливих мотивів.

Підозрюваного затримали вже 15 травня на ринку Хмельниччини. Чоловік заробляв тим, що виконував замовлення підприємців та перевозив яблука вантажівкою.

Він виправдовував вбивстов тим, що йому були потрібні гроші, щоб розплатитися з боргами. Говорив: «Або я, або мене». Так в його поле зору і потрапила сім'я фермера. Він бачив, що два місяці вони активно продавали продукцію.

Підозрюваний виніс із будинку вбитих сейф із грошима.

«Затриманий дав свідчення, що в сейфі він знайшов 1,3 млн грн, $700 доларів і €50. Більшу частину грошей забрав собі. А долари нібито залишилися в покинутому сейфі. Після вбивства він викинув свою зброю на дорозі між селами Шипинки і Кошаринці. Це недалеко від місця вбивства. Він точно показав це місце. Зброю знайшли. Затриманий зізнався у скоєнні злочину», — повідомив начальник відділу прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк. 

Незначну частину викрадених у вбитої сім'ї грошей виявили під час обшуку в автомобілі підозрюваного. Він сказав, що віддав $20 тис. боргів ... Навіть назвав людину, якій нібито віддав борг.

«Чи віримо ми, що саме він убивця? Все вказує на нього ... Вже на слідчому експерименті він розповів, як вбивав сина і невістку. Як з третьої години ночі ховався в кущах біля будинку і вичікував слушного моменту ... Саме в тому місці, де повинна була вести нагляд камера відеоспостереження, яка виявилася несправною. Раніше ця людина іноді возила синові яблука, приймав замовлення», — розповідає мати фермера Катерина Тичук.

За її словами, на момент вбивства в будинку був батько Юлії. Літня людина чує лише за допомогою слухового апарату. Він не чув пострілів, тому не спустився вниз. Тому залишився в живих.

«У версію замовлення я не вірю. Розумію, що так обвинувачений і його адвокати, швидше за все, захищаються в суді. Суд у нашій справі тільки почався. Ми з нетерпінням чекали перших засідань. Спочатку обвинувачений мовчав. Але на засіданні в кінці грудня минулого року заявив, що отримав замовлення вбити нашого сина. Мовляв, його шантажували і змусили ... Навіть назвав ім'я імовірного замовника. Я знаю цю людину. Син його теж знав. Ми колись працювали разом з його батьками. Чесно кажучи, не знаю, кому вірити. Ця людина нібито хотіла купити у сина господарство, але йому не вистачило грошей. Але в версію замовлення я не вірю. Розумію, що так обвинувачений і його адвокати, швидше за все, захищаються в суді. Адже підсудному загрожує довічне ув'язнення», — додала Катерина Тичук.

Виконано за допомогою Disqus