Фермери Німеччини продовжують протести

17 січня 2020 125 0

Кілька тисяч фермерів проводять акції протесту в Берліні та інших німецьких містах через плани введення більш суворих екологічних норм. Про це повідомляє «Європейська правда».

Нагадаємо, мітинги фермерів у Європі почалися ще наприкінці минулого року. Тисячі німецьких фермерів на тракторах влаштували протест в Берліні. У Парижі (Франція) сотні французьких фермерів, розлючені міжнародними торговими угодами та політикою президента Еммануеля Макрона, блокували рух у столиці. А польських фермерів, які протестували під будівлею Польського мисливського союзу у Варшаві, поліції довелося розганяти силою. Фермери Естонії влаштували пікет Естонської аграрно-торговельної палати проти недостатнього фінансування галузі сільського господарства в країні

Протести фермерів спрямовані проти державної сільськогосподарської політики щодо маркування нових продуктів для тварин і обмежень на використання пестицидів для захисту комах.

Для участі в демонстрації було зареєстровано 500 тракторів. Вони зібралися на головному бульварі, який веде до Бранденбурзьких воріт.

Протести збіглися з відкриттям великої сільськогосподарської та продовольчої ярмарки, яка починається в п'ятницю в Берліні і, як очікується, приверне до 400 тис. відвідувачів під час роботи до 26 січня.

Щорічний захід, який проводиться з 1926 р., супроводжувалося в останні роки великими акціями протесту з приводу майбутнього сільськогосподарської галузі та екологічної політики.

У суботу захисники навколишнього середовища і захисники тварин, як очікується, проведуть свій протест.

Виконано за допомогою Disqus