Українська кукурудза може потіснити американську на ринках Азії в лютому — експерти

24 січня 2020 180 0

Китай, Південна Корея і Бангладеш активно контрактують українську фуражну кукурудзу, незважаючи на підвищені ціни на неї. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на Successful Farming.

Експерти прогнозують, що українська кукурудза буде домінувати на азіатських ринках у лютому.

«Азіатські переробники готові платити більше за якісне українське зерно в той час як у постачальників з США є проблеми з якістю», — наголошується в повідомленні.

Аналітики відзначають, що Україна наразі є однією з небагатьох країн-виробників в світі, яка має в своєму розпорядженні якісну фуражну кукурудзу.

Котирування останньої на базисі C&F Південна Корея з поставкою в лютому виросли до $220/т, це на $10 більше, ніж місяць тому.

«Якість кукурудзи в США оцінюється за шкалою від одного до чотирьох в порядку убування. У Чикаго торгується жовта кукурудза №2. Однак в урожаї 2019 р. велика частка кукурудзи №3 і №4. Якраз ці сорти зараз, в основному, поставляються в Азію через порти тихоокеанського узбережжя», — вказується в повідомленні.

Кукурудза США в портах Мексиканської Затоки більш якісна, але ставки фрахту до країн Азії роблять поставки нерентабельними.

Читати за темою: За 10 років площі під кукурудзою скоротилися у трьох областях

Виконано за допомогою Disqus