Фінансування агросектору не збільшиться — Лапа

20 листопада 2015 77 0
Фінансування агросектору не збільшиться — Лапа
Latifundist.comФінансування агросектору не збільшиться — Лапа

Попередні консультації з Міністерством фінансів України засвідчують, що навряд чи аграрний сектор може розраховувати на більше фінансування, ніж те, яке було у цьому році, про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа у ефірі телеканалу «24».

За його словами, у цьому році передбачено на підтримку сільськогосподарських виробників 550 млн грн, що удесятеро менше обсягів підтримки країн, що розвиваються.

«Ми працюємо над новими фінансовими інструментами. Зокрема, ретельно вивчили досвід Бразилії, де запровадили аграрні розписки. Відповідний пілотний проект впроваджується у Полтавській, Вінницький та Черкаський областях. Уже залучено 40 млн грн для такого проекту, це хороший результат», — наголосив Володимир Лапа.

Народний депутат України Олександр Бакуменко, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики, зазначив, що уряд досі не подав бюджет до парламенту.

«Аграрії не раз говорили про те, що якщо спецрежим ПДВ, як останню форму підтримку для аграріїв прибрати, то агросектор буде мати колосальні наслідки і увійде в системну кризу. Для аграріїв раніше працювали декілька програм підтримки – зменшення відсоткової ставки на кредитування, прямі дотації тощо. Якщо говорити про бюджет – то держава повністю відсторонилася», — наголосив він.

Виконано за допомогою Disqus