Через нашестя сарани Пакистану загрожує брак продовольства

3 лютого 2020 84 0
Через нашестя сарани Пакистану загрожує брак продовольства
dw.com

Влада Пакистану оголосила надзвичайний стан через нашестя сарани, яка завдає значної шкоди сільському господарству країни. Повідомляє dw.com.

«Ми переживаємо найбільше нашестя сарани за понад два десятиріччя і вирішили оголосили загальнонаціональний надзвичайний стан, щоб впоратися з цією загрозою», — заявила 1 лютого міністерка інформації країни Фірдус Ашік Аван.

Це рішення та план протидії загрозі напередодні схвалив прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан.

За словами міністра планування та розвитку країни Махдума Хусро Бахтіяра, напад сарани є безпрецедентим та викликає занепокоєння щодо продовольчої безпеки Пакистану. Він додав, що влада не може впоратися з поширенням пустельної сарани через обмежені ресурси.

У розмові з інформаційним агентством dpa фермер та член Сіндської сільскогосподарської палати Нісар Хашхалі заявив про сумнів у планах уряду зібрати 27 млн т пшениці цього року.

Нашестя шкідливих для сільського господарства комах розпочалося в Пакистані ще в червні 2019 р., коли сарана почала рух територією країни з Ірану. Від неї вже постраждали великі площі на південному заході Пакистану. Передусім — посіви бавовни, пшениці та кукурудзи.

Виконано за допомогою Disqus