Сарана може зашкодити врожаям у Бразилії

23 липня 2020 47 0
Сарана може зашкодити врожаям у Бразилії

Погодні умови сприяють переміщенню рою сарани в північну Аргентину і далі до Бразилії, погрожуючи завдати шкоди озимим зерновим культурам, пише Bloomberg.

Вітер днями може принести комах до Бразилії. На початку тижня вони знаходилися приблизно в 100 кілометрах від державного кордону бразильського штату Ріу-Гранді-ду-Сул. Рій може завдати шкоди посівам пшениці, ріпаку та ячменю в західній частині штату.

У кінці 2020 року червня міністерство сільського господарства Бразилії оголосило надзвичайний стан у двох південних штатах, щоб чиновники могли вжити заходів безпеки. Із тих пір сарана залишалася на території Аргентини після прибуття з Парагваю в травні. Друга хмара сарани знаходиться в Парагваї, приблизно в 300 кілометрах від кордону.

Масові скупчення сарани спустошили поля в Африці і Пакистані, знищуючи посіви і завдаючи удару по економіці.

Хоча такі явища завжди були присутні в Південній Америці, цього року їм надзвичайно сприяє надмірна сухість і тепліші температури.

 
Останні вторгнення сарани в Аргентину були у 2019 та 2017 роках, повідомляє сільськогосподарська санітарна служба Senasa. Сарана мігрує і здатна мандрувати на цілих 150 кілометрів за день.

Виконано за допомогою Disqus