ПДВ-пільги для аграріїв скасовуватимуться поетапно — Мінагропрод

24 листопада 2015 74 0
ПДВ-пільги для аграріїв скасовуватимуться поетапно — Мінагропро
Newsradio.com.uaПДВ-пільги для аграріїв скасовуватимуться поетапно — Мінагропро

Міністерство аграрної політики і продовольства пропонує поетапне скасування спеціального режиму справляння податку на додану вартість для сільгоспвиробників, а саме сплату 10% ПДВ протягом 2016-2017 років в бюджетний фонд для підтримки аграріїв, після чого піде перехід на загальну систему оподаткування, повідомляє «УНІАН».

Як відомо, спецрежим ПДВ повинен був діяти для аграрних підприємств до 1 січня 2018 р, проте Україна взяла на себе зобов'язання перед МВФ скасувати ПДВ-пільги вже з 1 січня 2016 р. Таким чином, як наголошується, реалізація пропозиції про поетапне скасування пільг для аграріїв дозволить уникнути різкого вилучення коштів з обороту сільгосппідприємств і забезпечить додаткові надходження в спецфонд держбюджету в обсязі близько 2 млрд грн на рік протягом 2016-2017 і років.

«Поступовий перехід сільгосппідприємств на загальну систему оподаткування податком на додану вартість планується здійснити поетапно, ввівши з 1 січня 2016 р. норму, згідно якої частина коштів податку на додану вартість у розмірі 10% направити до спеціального фонду Державного бюджету з подальшим використанням їх на державну підтримку галузей агропромислового комплексу України і, в першу чергу, на підтримку галузі тваринництва, малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus