Україну чекає дефіцит цукру?

23 листопада 2015 50 0
Україну чекає дефіцит цукру?
Vidomosti-uaУкраїну чекає дефіцит цукру?

Життя українців найближчим часом може стати менш солодким із-за зменшення виробництва цукру. Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб, спираючись на аналіз балансів попиту і пропозиції основних видів продовольства.

Зараз в Україні спостерігається безпрецедентна ситуація, коли в пік сезону переробки цукрового буряка зростають ціни на цукор. За даними статистики, протягом вересня-жовтня ц.р. середні ціни виробників виросли на 13%, а середні роздрібні ціни — на 10%.

Що стосується виробництва солодкого продукту, то у вересні-жовтні поточного маркетингового року вироблено 796 тис. т цукру, що на третину менше, ніж у відповідному періоді минулого сезону. Внутрішній вжиток оцінюється в 263 тис. т.

Залишки цукру на 01 листопада 2015 р. оцінюються в 1012 тис. т, що на 18,5% менше, ніж на відповідну дату минулого року. Загалом, зберігається оцінка вітчизняного виробництва цукру в поточному 2015/2016 маркетинговому періоді на рівні 1200 тис. т, що на 42% нижче за показник минулого сезону. Істотне зниження пропозиції цукру є одним з чинників зростання цін на нього.

Виконано за допомогою Disqus