На піщаних ґрунтах Чернігівщини отримують врожайність кукурудзи на рівні 12 т/га

25 лютого 2020 1293 0
На піщаних ґрунтах Чернігівщини отримують врожайність кукурудзи на рівні 12 т/га
Kurkul.com

Чернігівському підрозділі холдингу «Агро-Регіон» на піщаних грунтах та в умовах дефіциту вологи вдається отримувати високий вирожаї зернових. Так, в господарстві кукурудзи збирають 12 т/га. Такими показниками врожайності похвалилась Світлана Ремез,  головна агрономиня Чернігівського підрозділу холдингу «Агро-Регіон» і героїня нового спільного проекту компанії «Лімагрейн Україна» та сайту Kurkul.com«Жінка в агро — до щастя».

Світлана Ремез, головна агрономиня Чернігівського підрозділу холдингу «Агро-Регіон»

Агрономічній справі вона віддала 35 років. Серед культур, які вирощують у підрозділі агрохолдингу, улюбленою називає «царицю полів» — кукурудзу. Щороку працюючи з технологію культури вдається підвищувати врожайність.

«У минулому році у нас був рекордний врожай — 10,5 т/га на круг, були окремі поля, де показник був 12,6 т/га. Взагалі це культура, по якій можна ще працювати, підвищувати урожайність», — пояснює співбесідниця.

Аби отримувати вищі показники головна агрономиня активно приймає та впроваджує досвід американських фермерів. У господарстві експерементують із диференційованим посівом. Так на піщаних ґрунтах густота посіву сягає 60-65 тис./га. 

«Ми ще не розкрили весь потенціал цієї культури. Дуже багато спілкуємось і з американськими фермерами, і з їхніми представниками, які розказують, що 22-23 т/га отримують», — пояснює Світлана Ремез.

Виконано за допомогою Disqus