В Україні стрімко подорожчала капуста

25 лютого 2020 106 0
В Україні стрімко подорожчала капуста
Kurkul.com

На ринку білокачанної капусти в Україні наразі переважає позитивний ціновий тренд. Про це свідчать дані щоденного моніторингу проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Перш за все, підвищення цін в сегменті білокачанної капусти було обумовлено активізацією попиту з боку оптових компаній і роздрібних мереж, які поповнювали запаси для поточних продажів. По-друге, учасники ринку говорили про скорочення пропозиції некондиційної продукції, що також надавало підтримку цінам.

В результаті, наразі реалізація білокачанної капусти в залежності від регіону ведеться за ціною 2-3,5 грн/кг, що в середньому на 33% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читати за темою: Тепла зима дозволить овочівникам зібрати подвійний урожай — фермер

За словами експертів проекту, крім підвищеного попиту, позитивний ціновий тренд в цьому сегменті також був обумовлений скороченням запасів капусти в господарствах. При цьому пропозиція продукції високої якості досить обмежена, що також стимулює зростання цін.

Однак, навіть після подорожчання, наразі білокачанна капуста в Україні коштує в середньому в 1,6 рази дешевше, ніж у другій половині лютого 2019 р.

При цьому учасники ринку не виключають того, що тенденція подорожчання продукції збережеться і надалі, оскільки запаси в господарствах стрімко скорочуються.

Виконано за допомогою Disqus