В Дніпрі розробили високопротеїновий кормовий концентрат із соняшнику

26 лютого 2020 255 0

В Дніпрі на заводі «Потоки» розробили кормовий концентрат з соняшнику з рекордно високим вмістом білка. Рівень протеїну в продукті досягає 52%. Використовувати концентрат можна в кормах для свиней, корів, кролів, курей і риб. Повідомляє ukranews.com.

«Винайдений в Україні продукт здатний потіснити з світового ринку інші концентрати із сої та соняшнику, які містять менше поживних речовин. Адже на відміну від нового концентрату, звичайний шрот з соняшника містить не більше 40% протеїнів. Рівень протеїну в соєвому шроті трохи вище — 48%. Але при цьому соєвий шрот зазвичай містить ГМО», — йдеться в повідомленні підприємства.

Зазначаається, що завод «Потоки» уклав контракт з нідерландським інститутом SchothorstFeed Research. Вчені будуть аналізувати зміст нового високопротеїнового продукту і його якість з січня 2020 р., і нададуть свої висновки через три місяці.

Читати за темою: За 2019 рік Україна імпортувала з Китаю кормів для тварин на $19 тисяч

Наразі на заводі закінчують монтаж обладнання, розробленого в Болгарії та Німеччині спеціально для виробництва інноваційного концентрату. Випускати концентрат планують під ТМ PROGLOT.

Виконано за допомогою Disqus