Дрібні виробники замінять Corteva на ринку хлорпірифосу

13 березня 2020 135 0
Дрібні виробники замінять Corteva на ринку хлорпірифосу
Kurkul.com

До кінця 2020 р. компанія Corteva Agriscience має намір повністю припинити виробництво хлорпірифосу через зниження продажів продукту. Дрібніші пестицидні компанії прагнуть скористатися новим і, можливо, обмеженим вікном для продажу інсектициду. Про це йдеться у блозі «Дрібніші гравці пестицидної індустрії готові зайти на ринок хлорпірифосу після виходу з нього Corteva» на SuperAgronom.com.

«Якщо Corteva не в змозі задовольнити потреби ринку, ми готові втрутитись», — сказав президент Gharda Chemicals International Inc., дочірньої компанії індійської Gharda Chemicals Ltd Рам Сітхапаті.

Зазначається, що дрібних виробників не лякає те, що ЄС заборонив цей пестицид, і все більша кількість держав приймає жорсткий підхід до регулювання хлорпірифосу.

Крім Corteva і Gharda, в число інших виробників хлорпірифосу входять ізраїльська компанія ADAMA і датська Cheminova, придбана в 2015 р. американським хімічним виробником FMC Corp.

Згідно даних, Gharda виробляє близько 20% світових обсягів хлорпірифосу, а ADAMA і Cheminova — менше.

За словами Рам Сітхапаті, вихід Corteva дає Gharda шанс збільшити продажі за межами своїх основних ринків в Індії, Азії і Південній Америці:

«Це дуже конкурентний ринок. Великі компанії, як правило, мають сильні позиції на роздрібних дистриб'юторах, і тут ми трохи поступаємося, але хлорпірифос як і раніше залишається одним з наших найбільш продаваних продуктів», — Рам Сітхапаті.

Крім прямих виробників, інші компанії, що використовують хлорпірифос для складання рецептур, також планують залишитися на ринку. Серед них: Drexel Chemical (який купує дженерики хлорпірифосу на відкритому ринку, а потім розробляє власні бренди) та McGregor Co. (сільськогосподарський рітейлер, що обслуговує штати на північному заході Тихого океану).

Відхід з ринку Corteva дасть можливість цим компаніям наростити продажі.

Виконано за допомогою Disqus