Через падіння попиту Corteva припиняє виробництво хлорпірифосу

12 лютого 2020 341 0
Через падіння попиту Corteva припиняє виробництво хлорпірифосу
Kurkul.com

До кінця 2020 р. компанія Corteva Agriscience має намір повністю припинити виробництво хлорпірифосу. Причина — зниження продажів продукту. Повідомляє Reuters.

«Ми прийняли складне рішення припинити виробництво хлорпірифосу», — заявила президент Corteva у сегменті захисту рослин Сюзанна Вассон (Susanne Wasson).

У компанії заявили, що таке рішення обумовлене зниженням обсягів продажу продукту.

Зазначається, що на найбільшому ринку хлорпірифосу Corteva, США, попит становить менше 20% від того, який був у період свого піку в 1990 р. Згідно даних компанії, продажі в промисловості склали $350 млн у 2005 р., що на 45% менше, ніж у 1990 р.

Наразі компанія Corteva, яка продає хлорпірифос під брендом Lorsban, зіштовхнулась із конкуренцією. Фермери, які прагнуть боротися з комахами, почали використовувати інші хімічні речовині, генетично модифіковані культури та протруйники насіння.

У компанії також заявили, що вони очікують подальшого зниження попиту на хлорпірифос на тлі регуляторних обмежень, включаючи рішення ЄС про заборону застосування пестицидів, до складу яких входить ця діюча речовина.

Нагадаємо, в США продовжується процес введення заборони на використання хлорпірифосу. Хоча з приходом Дональда Трампа в країні відбулось послаблення позицій із обмеження окремих діючих речовин пестицидів, проте це не стосується хлорпірифосу. В Corteva Agriscience раніше не погоджувались з цим та вважали дані про шкідливий вплив препарату необ’єктивними. 

Виконано за допомогою Disqus