НІБУЛОН пропонує для боротьби з епідемією свої лабораторні потужності

23 березня 2020 50 0
НІБУЛОН пропонує для боротьби з епідемією свої лабораторні потужності
Facebook

В Компанії НІБУЛОН є сучасні прилади, за допомогою яких визначають наявність генетично модифікованих організмів у с/г продукції, харчових продуктах і та ін. За допомогою одного з апартів, ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, можна виявляти вірус SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції. Про це розповів керівник компанії Олексій Вадатурський.

«В нашій компанії є сучасні прилади, за допомогою яких ми визначаємо наявність генетично модифікованих організмів у сільськогосподарській продукції, харчових продуктах і та ін. Тож я підключив своїх інженерів-хіміків вивчити можливість визначати наявність коронавірусу в крові людини. І виявилося, що за допомогою одного з наших апаратів — ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, 2017 р. виробництва (США) — можна виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Метод ПЛР є найточнішим для виявлення геномної РНК вірусів, що зараз існують у світі, оскільки аналізує саме специфічний геном SARS-CoV-2, з великою точністю виявлення від 5 цільових послідовностей. Для цього нам потрібно закупити всього лише реагенти для екстракції RNA/DNAVirus і набори для прямого якісного виявлення нової РНК коронавірусу. Що ми негайно і зробили, замовивши їх у кількості 200 проб у Німеччині. Замовив таку кількість, бо не знаю реальну потребу, а фахівці не проявили ентузіазму», — написав Олексій Вадатурський.

Він зазначив, що їх компанія готова закупити більше реагентів, якщо їх ініціативу підтримають.

«Більше того, виявилося, що такого рівня обладнання ні в міських, ні в обласних медичних закладах немає. І навіть ті, що закуповуються зараз, простіші за наш. Мабуть, ми достатньо потужна аграрна компанія, що маємо набагато продуктивніше обладнання ніж навіть там, де воно потрібне для здоров’я людини», — розповів аграрій.

Він зазначив, що за допомогою цього приладу можна аналізувати одночасно 40-48 проб біоматеріалів на наявність вірусу SARS-CoV-2. За добу можна робити до 400 зразків. Ціна однієї проби €25.

Олексій Вадатурський також зазначив, що наразі вже визначилися з медичним закладом Миколаївської області, який готовий прийняти таке обладнання. Проте сподівається на підтримку та розуміння влади.

Виконано за допомогою Disqus