Corteva переорієнтувалась на продажі насіння холдингам — фермер

23 березня 2020 1445 0
Corteva переорієнтувалась на продажі насіння холдингам — фермер
Kurkul.com

Компанія Corteva Agriscience після переходу на прямі продажі переорієнтувалась на великі холдинги, а фермерів забезпечує за остаточним принципом. Про це у коментарі Kurkul.com заявив представник ФГ «Мікстамі-Агро», агроном Євген Митропан.

Він зазначив, що коли компанія Corteva оголосила про перехід на прямі продажі, фермери сподівались, що ціна стане меншою, ніж у дистриб'юторів, а якість насіння буде відповідного рівня. Натомість цього року у вказаному господарстві отримали посівмат значно гіршої якості, та й то не в повному обсязі. 

«Придбали кукурудзу та соняшник ще 12 жовтня, проплатили все одразу. І лише вчора з «боєм» отримали один гібрид. Насіння дрібне як «блохи», із малою масою тисячі. Кажуть, що неврожай був. А великим агрохолдингам ― там зовсім інша якість та й ціна ― все для них роблять. Зрозуміло, що їм будуть все найкраще давати, бо навіщо ті малі треба — не сьогодні, так завтра їх поглинуть ті ж самі агрохолдинги. На постачальників не можна покластись, бо вони й договір під себе роблять», — розповів Євген Митропан.

Також він зазначив, що менеджери компанії-постачальника нічого не можуть повідомити про причини затримки, а лише показують у договорі пункт про форс-мажор, без вказання конкретних причин. 

Нагадаємо, у липні 2019 р. компанія Corteva Agriscience вийшла на ринок з новою комерційною стратегією: насіння бренду Pioneer продається напряму сільськогосподарським виробникам, у той час як схема реалізації насіння ТМ Brevant залишилася без змін.

Також в компанії Corteva Agriscience запевняли, що ціна на насіння залежатиме від загальної кон'юнктури ринку щодо трендів ціноутворення у 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus