Що є першочерговим у відкритті ринку земель?

27 листопада 2015 34 0
Що є першочерговим у відкритті ринку земель?
Кurkul.comЩо є першочерговим у відкритті ринку земель?

Обов’язковим елементом майбутнього ринку земель сільгосппризначення повинна стати ефективна діюча система земельних торгів.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Важливим є розвиток іпотеки права користування земельними ділянками. Також для ефективного функціонування ринку земель потрібно визначити обсяги цього ринку через проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення», — наголосив посадовець.

Також він додав, що разом з опрацюванням підходів до питань власне обігу земельних ділянок, паралельному опрацюванню підлягає цілий ряд факторів, які будуть невід’ємною складовою інфраструктури земельного ринку або впливатимуть на ефективність його функціонування.

«Однією із основних умов є повноцінне і скоординоване функціонування Державного земельного кадастру та Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, що потребує наповнення бази даних кадастру відомостями про земельні паї, об’єднання в одну інформаційну систему систем земельного кадастру та реєстрації прав, надання максимально можливого доступу до інформації цих реєстрів. Також створення простої процедури виправлення помилок у Державному земельному кадастрі», — резюмував він.

Виконано за допомогою Disqus