Альтернативою ГМО буде органічне землеробство — Павленко

28 листопада 2015 74 0
Альтернативою ГМО буде органічне землеробство — Павленко
Кurkul.comАльтернативою ГМО буде органічне землеробство — Павленко

В Україні на сьогодні нульова толерантність до генно-модифікованих організмів (ГМО).

Про це розповідає у своєму блозі «Україна без ГМО — не модифікований вибір вітчизняного агросектору» міністр агарної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише LB.ua.

За його словами, економічні переваги вирощування генетично модифікованих рослин є незаперечними, тому й недивно, що бізнесу цікавіше вирощувати ГМО-культури. Це один бік медалі.

«Зворотній — «Що український аграрій може втратити через ГМО?» — полягає у наступному: продукція «без ГМО» має перевагу на ринку, довіру споживача і попит на неї буде завжди. Для порівняння: кукурудза, яка містить маркування «ГМО» і українська «без ГМО» — ціни однакові, але у нашої більш якісні показники. Це і є наша з вами перевага, майбутнє нашої країни», — пише посадовець.

Також додає, що Китай застережливо дивиться на країни, які вироблять ГМО продукцію, віддаючи перевагу органічним продуктам. А це — величезний ринок.

«На державному рівні ми сформували чітку позицію щодо ГМО — генетично модифікованим продуктам не місце на українських чорноземах. У нас є альтернатива, наприклад органічне землеробство, адже наша країна має значний потенціал виробництва органічної сільськогосподарської продукції», — наголошує Олексій Павленко.

Міністр зауважує, що Україна дає посил світу, що вирощує продукцію без ГМО, це і є українська «аграрна індивідуальність»

«І тоді усі двері відчиняться перед нами», — резюмує посадовець.

Виконано за допомогою Disqus