Україна експортуватиме перероблене м’ясо до Сингапуру

23 квітня 2020 146 0
Ольга Шевченко, в.о. голови Держпродспоживслужби
Ольга Шевченко, в.о. голови Держпродспоживслужби

Україна експортуватиме перероблені харчові продукти зі свинини та м’яса птиці до Сингапуру. Про це розповіла в.о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко у блозі на AgroPolit.com.

«За останні тижні нас відкрив Сингапур на експорт перероблених харчових продуктів зі свинини, м’яса птиці. Ми працюємо над порядком і умовами сертифікації такої продукції. Є звернення Саудівської Аравії. Ця робота триває постійно, на неї карантин жодним чином не впливає», — зазначила вона.

Також вона повідомила, що операції імпорту та експорту у зв’язку з карантином ніхто у світі не зупиняв. Усі країни орієнтовані на гарантування продовольчої безпеки свого національного ринку.

«Ми активно продовжуємо роботу над зняттям обмежень, пов’язаних зі спалахом грипу птиці, який було зафіксовано в січні в Україні. Це єдиний на сьогодні спалах, і він повністю ліквідований. У період карантину зняття обмежень і визнання можливості експорту продукції птахівництва Європейським Союзом, низкою інших країн, таких, як Арабські Емірати, Молдова та інші, є досягненням. Ми активно працюємо над просуванням продукції на ринки», — зазначила Ольга Шевченко.

Читати за темою: Ціна на м’ясо продовжує падати

Та додала, що в планах на 2020 рік розширення доступу до таких ринків, як Марокко, Малайзія, США, Канада, Індія, Аргентина, Сингапур.

«Практично увесь світ. Усі країни максимально працюють дистанційно, мало хто працює в офісах, постійно отримуємо привітання і побажання врегулювання ситуації з короновірусом у світі від наших колег з-за кордону. Робота забезпечується безперебійно. Окрім того, в даній ситуації Україна є аграрною країною, експортоорієнтованою. Дуже багато звернень отримуємо щодо постачання харчових продуктів, зокрема із доданою вартістю», — підсумувала експерт. 

Виконано за допомогою Disqus