Названо дату референдуму щодо допуску іноземців до купівлі землі

30 квітня 2020 462 0
Названо дату референдуму щодо допуску іноземців до купівлі землі
Kurkul.com

Референдум щодо допуску іноземців до українського ринку землі — це не питання 2020 р. і, можливо, навіть не 2021 р. Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат від партії «Слуга Народу» Микола Сольський в інтерв'ю «Економічній правді», інформує Latifundist.com.

«Закон забороняє іноземцям купувати землю в Україні. Проводити референдум для підтвердження цієї тези нелогічно. Ми розуміємо настрої населення. Ставлення до допуску іноземців буде змінюватися, коли будуть перші результати роботи ринку», — пояснив Микола Сольський.

За його словами, в Польщі відбувалося так само. Спочатку в країні були проти іноземців, наразі вже почали відкривати для них ринок. Відносно того, скільки часу для цього необхідно Україні, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики назвав 2 фактори, які на це вплинуть:

  • Перший — необхідно, щоб ринок землі працював деякий час.
  • «Щоб усі зрозуміли: сонце сходить, річки течуть, земля обробляється, ніякий олігарх багато землі не скупив, а далі займається нафтою і газом, якими звик займатися», — уточнив Микола Сольський.

  • Другий — повинен задовольнити попит найбільш активний прошарок — українські підприємці, які займаються аграрним бізнесом.
  • «У певний момент вони зрозуміють, що вони повинні мати можливість не тільки заробити на землі, але і з вигодою її продати», — підсумував експерт.

Виконано за допомогою Disqus