Після карантину світу загрожує нестача продуктів

5 травня 2020 710 0

Експерти прогнозують, що найближчим часом почнуть зростати ціни на продукти, а їх запаси різко знизяться. Повідомляє vesti-ua.net.

Причиною такої заяви є карантинні обмеження, які діють вже чотири місяці на територіях більшості країн. Так як закриті підприємства громадського харчування, які були головними споживачами не переробленого продовольства (зерно, м'ясні туші, сирі овочі тощо), істотно знизився і світовий експорт.

За словами експертів продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), обмеження на пересування та решта карантинних заходів можуть завадити веденню сільського господарства. А виробники харчової продукції не зможуть обробляти необхідні обсяги с/г продуктів.

«Ми уже бачимо логістичні проблеми, які включають обмеження на транспортування продуктів харчування та вплив пандемії на сектор тваринництва через обмежений доступ до корму для тварин та бійням», – повідомили в FAO.

Також в організації прогнозують ріст цін на м’ясо та продукти, які швидко псуються, але вважають, що вартість основних продуктів залишиться без значних змін, адже їх запаси є в достатній кількості. 

Виконано за допомогою Disqus