Експерт розповів про засоби боротьби із трипсами

28 травня 2020 183 0
Експерт розповів про засоби боротьби із трипсами
google.com

В Україні зустрічається ряд шкідників, які загрожують урожаю польових та овочевих культур. Одні з найпоширеніших бахромчастокрилі, або трипси, які живляться рослинним соком, за рахунок чого знижуються показники вирощеної продукції. Це викладає велике занепокоєння у аграріїв. Про боротьбу з з цими шкідниками йдеться у матеріалі «Трипси: Засоби та препарати проти шкідників. Урожай у безпеці» на SuperAgronom.com.

Про заходи боротьби із трипсами та дієві засоби проти цих шкідників розповів Володимир Салієнко, фахівець із розвитку препаратів компанії FMC.

За його словами, надійний захист від трипсів дієвий лише у застосуванні комплексного підходу — біологічних, карантинних та агротехнічних засобів. Проте, основним залишається хімічний метод контролю.

При запланованій обробці посівів зернових колосових культур необхідно додавати інсектициди Вантекс® та Ф'юрі®, які належать до хімічного класу піретроїди. Крім того, після цвітіння, для захисту від пшеничного трипса, доцільно застосувати фосфорорганічні препарати Данадим® Мікс і Данадим® Стабільний, які тривалий час захищатимуть культуру від шкідника.

«Інсектицид Ексірель® слід використовувати для захисту овочевих культур, адже він є представником найновішої групи препаратів – антраніламіди. Він захищає культури від багатьох шкідників, таких як: комплекс совок, попелиці, цикадки, видів біланів, капустяної совки, капустяної молі, капустяної попелиці, хрестоцвітних блішок, цибулевої мухи і, нйважливіше, трипса», — розповів Володимир Салієнко.

А на пізніх етапах розвитку капусти для ефективного контролю чисельності фітофага доцільно застосовувати інсектицид Фуфанон®, адже личинки тютюнового трипса мігрують в ґрунт і стають недоступними для більшості хімічних засобів захисту рослин.

Читати за темою: Українські ЗЗР за ефективністю не поступаються іноземним — думка

Виконано за допомогою Disqus