Зростання податку на продаж техніки нанесе удар по фермерах — Сергій Макуха

3 червня 2020 1149 0
Зростання податку на продаж техніки нанесе удар по фермерах — Сергій Макуха
kurkul.com

Збільшення податку на продаж тракторів та спецтехніки автоматично призведе до зростання ціни на транспортні засоби. Про це у коментарі Kurkul.com повідомив Сергій Макуха, виконавчий директор фермерського господарства «Інтер-Агро-База».

«Нажаль, бачимо ситуацію регулювання ринку сільгосптехніки техніки не дуже доцільною, адже аграрії ніколи на цьому не заробляли. Я вважаю, інвестуючи в техніку, наші колеги хочуть, аби вона була недорога, надійна та ефективна. Якщо постає питання заміни застарілої техніки, то фермер хоче повернути хоча б 20-40% тієї вартості, за яку було придбано транспортний засіб», — каже Сергій Макуха.

За його словами головний удар на себе приймуть люди, які працюють на техніці, адже дилер закладе собівартість у податок.

«Аби нам замінити застарілий автопарк, потрібно буде також додати цей %. Таким чином будемо спостерігати прямолінійне зростання цін», — додав фермер.

Також багато з аграріїв вважають, що податки занадто завищені, а державних гарантів та підтримок вони не мають.

Фермер з Вінниччини Анатолій Дідик зазначив, що через нову постанову Уряду трактори здорожчають для українських сільгоспвиробників на 5%.

«У нас зараз Уряд думає не те, як зробити так, щоб сільське господарство запрацювало краще, щоб фермери вирощували більше продукції. Їм би більше «палок в колеса вставити», більше стягнути будь-яких податків. Новий податок на купівлю тракторів однозначно вплине негативно на фермерів. Якщо ми купуємо нову техніку за кордоном, то мита ми не сплачуємо. Якщо це бувша у використанні техніка, то мито 10%, через те я і не купую старої техніки. Нова постанова Уряду тепер і в Україні зробить техніку дорожчою. Відповідно якщо продаватиму трактор, то він буде на 5% дорожчий, через новий податок», — зазначив фермер.

Раніше повідомлялося, що в Україні ввели нові розміри податків на продаж тракторів, спецтехніки та інших транспортних засобів.

Виконано за допомогою Disqus