Експерт розповів, як зменшити витрати у точному землеробстві

4 червня 2020 64 0
Експерт розповів, як зменшити витрати у точному землеробстві
Kurkul.com

Про вплив автопілоту на зменшення витрат у своїй презентації «Точне землеробство на практиці» розповів Пітер Ковак, асистент професора кафедри агрономії, садівництва та рослинництва Державного університету Південної Дакоти в ефірі онлайн АгроЕкспедиції від компанії «Тревелайт». Повідомляє SuperAgronom.com.

«Автопілот (паралельне водіння) сьогодні найбільш використовувана технологія точного землеробства. На першому слайді зліва приклад поля, на якому видно перехльости (перекриття) кожного проходу. Завдяки використанню GPS, перекриття зменшилися (схема поля справа). Нижче наведені приклади площ, яка припадають на ці перекриття. Середня площа поля в Європі 40 га, якщо ви обробляєте середньостатистичною дисковою бороною 6,2 м ось яка виходить цифра. (слайд 2). Для зручності підрахунку візьмемо поле 500 на 800 м. Беремо 30 см перекриття. 0,015 га буде припадати саме на перекриття на 1 прохід. Якщо говорити про все поле виходить 2 га. (слайд.3). Відповідно, якщо порахувати все, то видно нераціональні витрати», — розповів Пітер Ковак.

Також спікер додав, що для того, щоб оцінити, які складові точного землеробства потрібні саме вам, потрібно розуміти диференціацію поля. 

«Можна визначити просторово в межах поля. Важливо звертати увагу на варіативність в межах поля кожного року. Дані можуть змінюватись», — додав експерт. 

Виконано за допомогою Disqus