Аграрії вимагають скасувати акциз на мастильні матеріали

9 червня 2020 338 0
Аграрії вимагають скасувати акциз на мастильні матеріали
Kurkul.com

Українські аграрії вимагають скасувати акциз на мастильні матеріали, оскільки він призведе до до зростання вартості тонни продукції на 47%. Повідомляє apk-inform.com.

Зазначається, що представники українського аграрного бізнесу звернулися до президента України, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства і голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики щодо скасування акцизу на базові й індустріальні масла під кодом УКТЗЕД 27 10 19 99 00 та його виключення з підпункту 215.3.4 Податкового кодексу України.

У зв’язку з набранням чинності норм Закону України №466-ІХ, до п.п. 215.3.4 ст. 215 Податкового кодексу України було внесено зміни, а саме, що під акциз підпадають базові та індустріальні масла. Прийняті норми щодо таких категорій товарів ввели майже максимальну ставку акцизу в розмірі €213,5 за 1 тис. л при імпорті зазначеної продукції. Акцентується, що під кодом УКТЗЕД 27 10 19 99 00 до України ввозиться 90% базових масел, які є сировиною для українських переробних заводів та індустріальних масел.

«Обкладання зазначеним акцизом у €213,5 призведе до зростання вартості тонни продукції на 47%, що суттєво вплине на більшість галузей української промисловості, автомобільної, залізничної й інших галузей вітчизняної економіки та автоматично матиме вплив на пересічних громадян, які є споживачем продукції українського виробника. Це також прямо вплине і на сільське господарство, адже призведе до зростання витрат аграріїв на масла та мастила як мінімум на 577 млн грн щороку», — йдеться у зверненні.

Окрім цього, прийняті в ЗУ №466-ІХ правки щодо обкладання акцизом сировини для переробних українських заводів автоматично накладають масу вимог для роботи з цими маслами, без виконання яких підприємства не мають права ні зберігати, ні купувати, ні переробляти, ні продавати продукти, виготовлені на основі базових масел, а порушення цих норм передбачає штрафні санкції мінімум від 200 тис. грн і більше.

Читати за темою: В Україні ввели нові розміри податків на продаж тракторів

Виконано за допомогою Disqus