Низька ціна молока змушує фермерів зупиняти будівництво переробних підприємств

10 червня 2020 973 0
Низька ціна молока змушує фермерів зупиняти будівництво переробних підприємств
Kurkul.com

В господарстві ТОВ «Батьківщина-Нива» з Полтавщини планували цьогоріч побудувати цех з переробки молока, проте через низьку вартість молока та ситуацію в країні змушені були заморозити проєкт. Про це розповів Микола Віташ, директор господарства у матеріалі «Посівна-2020 завершена: яка ситуація на полях» на Kurkul.com.

Силосну кукурудзу в господарстві сіють для заготівлі корму на 400 дійних корів, яких утримують у господарстві. Але низькі закупівельні ціни на молоко додають негативу.

«Я вже маю план побудови цеху переробки молока в господарстві. Але через низьку вартість молока та ситуацію в країні змушений заморозити проєкт. От всі розказують, що тваринництво — це соціальний проєкт. І уряд хоче з 1 липня підвищувати мінімальну зарплату. Це — ініціатива хороша. Тільки де тваринник братиме на всі ці виплати кошти, коли здаємо молоко по 9 грн/л?» — запитує Микола Віташ.

Також Микола Віташ розповів про хід посівної 2020 у господарстві.

«Це був жах. Я таких вітрів та суховіїв не пам'ятаю за все життя. Через брак вологи, низькі температури та вітри кілька разів відкладали старт посівної. Але все ж обсіялись. Проте не вистачає тепла. Якщо у попередні весни кукурудза за 1-2 дні викидала новий лист, то зараз їй потрібно тиждень. Такого не пригадую, щоб у третій декаді травня була ранкова температура +5 С°. Обіцяли, що й до 0 С° дійде. Така аномальна погода накладає відбиток на проростання ярих та їх вегетацію», — пояснює директор господарства.

Виконано за допомогою Disqus