Україна може залишитися без ранньої капусти — експерт

10 червня 2020 48 0
Україна може залишитися без ранньої капусти — експерт
kurkul.com

Цього року Україна може залишитися без капусти ранніх та середніх сортів.  Вадим Дудка, директор діагностичного центру захисту рослин «Агроаналіз» розповів, що урожай капусти знищує бактеріальне захворювання. Про це йдеться на inform-ua.info.

За його словами, у зв’язку із тим, що протягом останнього тижня йшли дощі та була прохолодна погода, у овочах та фруктах почали розвиватися бур’яни, а разом із ними і бактерії. Впоратися з цими проблемами дуже складно.

До того ж, як повідомив Вадим Дудка, аграрії будуть зменшувати площі висадки капусти, адже це культура, яка знаходиться в першій групі ризику. А з її продажу можна отримати як великі прибутки, так і збитки. Оскільки минулого сезону ціна на цю культуру була низькою, то фермери розчарувалися в ній.

«Проте, є і ті виробники, які розраховують на те, що інші аграрії зменшать обсяги вирощування капусти, і зробили ставку саме на неї, розраховуючи, що вона подорожчає. У сільському господарстві, як відомо, такі цінові гойдалки — звична тенденція», — підсумував експерт.

Читати за темою: В Україні очікується низький урожай ранньої моркви

Виконано за допомогою Disqus