Використання гуматів дає прибавку до врожайності до 22% — експерт

11 червня 2020 193 0
Використання гуматів дає прибавку до врожайності до 22% — експерт

Використання гуматів та фульвових кислот допомагає рослинам боротися з різними видами стресів та отримати прибавку до врожайності на рівні 12-22%. Про це розповіла Катерина Борисова, провідний експерт, співробітник компанії «Агротехносоюз», кандидат хімічних наук у матеріалі «Правда про гумати та їх ефективність» на Kurkul.com.

Завдяки своєму різноманітному складу гумінові та фульвові кислоти мають широкий спектр властивостей, що є надзвичайно важливим у рослинництві.

В Україні станом на 2020 р. зареєстровано понад 100 препаратів на основі гумінових речовин.

Проте, аби вибрати дієвий потрібно розуміти:

  • гумати суттєво відрізняються один від одного методом та технологічними умовами одержання, сировиною, формою випуску, біологічною активністю, розчинністю та умовами застосування;
  • використання гуматів та фульвових кислот допомагає рослинам боротися з різними видами стресів;
  • вони збільшують прибутковість, адже прибавка до врожайності складає від 12 до 22%;
  • гумінові кислоти мають стимулюючу дію на клітини рослини та можуть переводити елементи живлення в доступну для рослини форму та прискорювати їх засвоєння.

«Ефективність обраних препаратів не в останню чергу залежить від їх якості та дотримання всіх правил внесення, зазначених, зазвичай, на упаковці. Ці дві прості, здавалося б, речі дозволяють розвіяти дуже багато міфів», — підсумовано у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus