Для зменшення імпорту свинини необхідно знизити ціну — думка

13 червня 2020 212 0
Для зменшення імпорту свинини необхідно знизити ціну — думка
pixabay.com

У зв'язку зі зростанням цін на м'ясо свиней, Україна збільшила закупівлі дешевшого продукту із країн Європейського союзу. У травні обсяги імпорту свинини до України зросли втричі — до 3,2 тис. т, в порівнянні із квітнем. Про це йдеться на meat-inform.com.

Микола Бабенко, очільник Асоціації «М’ясної галузі», зауважив, що подорожчання свинини призводить до заміни її більш дешевою курятиною. На його думку, для зменшення цін на свиней в Україні та скорочення обсягів її імпорту потрібно знизити собівартість виробництва свинини.

«Оцінимо конкурентоздатність європейської свинини на українському ринку, а відтак і української на європейському. При ціні в ЄС на напівтуші свиней 1,6 Є/кг, собівартість імпортованої свинини в Україні складає 58 грн/кг з ПДВ. За ціни в Україні на живих свиней 45 грн собівартість напівтуш для співставності складає 68 грн/кг, тобто вища за імпортну на 10 грн/кг. Щоб урівняти за ціною напівтуші свиней, вирощених в ЄС та в Україні, ціна на живих свиней в Україні має бути не більше 38 грн/кг з ПДВ», — зазначає експерт.

Читати за темою: Україна експортуватиме перероблене м’ясо до Сингапуру

Виконано за допомогою Disqus