Ранній захист капусти від шкідників сприяє збільшенню врожаю — експерт

12 червня 2020 128 0
Ранній захист капусти від шкідників сприяє збільшенню врожаю — експерт
Kurkul.com

Завдяки потужному листовому апарату білоголова капуста менш чутлива до бур’янів, однак її посіви вразливі до різних шкідників та хвороб. Тож, для отримання гарного врожаю необхідно своєчасно обробляти посіви інсектицидами. Таку думку висловив регіональний представник компанії FMC Юрій Савченко під час спільного з компанією Rijk Zwaan онлайн вебінару «Сучасна технологія виробництва білоголової капусти в Україні», інформує Kurkul.com.

Експерт зазначив, що застосовувати інсектициди необхідно у ранній фазі розвитку культури, адже важливо захистити саме молоді рослини, які є найбільш вразливими у період становлення.

«Інсектицид Верімарк® можна використовувати на розсаді капусти не менше ніж за 3 доби до її посадки. Якщо ж говорити про Ексірель®, то його необхідно застосовувати на початку заселення шкідників, навіть якщо капуста знаходиться у фазі 3-4-6 листків. Ці системні продукти дають гарний результат», —  розповів Юрій Савченко.

Експерт додав, що діюча речовина цих інсектицидів контролює дуже широкий спектр шкідників.

«Це сисні та листогризучі шкідники, такі як білокрилки, листкові мінери, мухи, листогризучі жуки, довгоносики, цикади, трипси, попелиці та інші», —  уточнив Юрій Савченко.

 Крім того, застосування таких препаратів гарантує отримання врожаю кращої якості.

«Після застосування препаратів на ранніх фазах розвитку капусти, можливий прояв візуального ефекту «сили росту рослин», що в подальшому відкриває потенціал для отримання більшого врожаю і кращої якості», —  підсумував Юрій Савченко.

Виконано за допомогою Disqus