Як не втратити товарний вигляд капусти при зберіганні — поради експерта

12 червня 2020 65 0
Як не втратити товарний вигляд капусти при зберіганні — поради експерта

Більшу частину потужностей для зберігання овочів в Україні представляють склади, які не мають високотехнологічного обладнання. Однак, як показує практика, навіть без систем клімат-контролю сільгоспвиробники можуть зберегти свій врожай у гарному стані протягом 6 місяців з дати збирання врожаю. Про основні правила зберігання капусти та поширені помилки аграріїв, розповів регіональний представник компанії Rijk Zwaan Микола Соботович під час спільного з компанією FMC онлайн вебінару «Сучасна технологія виробництва білоголової капусти в Україні», інформує Kurkul.com.

За його словами, для зменшення  втрат врожаю, фунгіцидний захист товарної продукції в полі необхідно планувати не пізніше як за 3 тижні перед закладанням продукції у склад. Ще одним важливим аспектом є попередження механічних пошкоджень головок капусти в процесі складання  в контейнери.

«Пошкодження не допускаються. Це перший фактор  того, що з часом, у сховищах буде поширюватися інфекція на головках капусти», — пояснив експерт.

Микола Соботович наголосив, що збір урожаю капусти в стадії повної стиглості є поширеною помилкою серед аграріїв.

«Правильно збирати  капусту у фазі технічної стиглості», — уточнив він.

Крім того, він додав, що останнім часом восени бувають надто високі температури повітря і фермери змушені збирати врожай в таких умовах.

«Моя рекомендація: якщо вже довелося збирати врожай при високій температурі, то формуйте дані об’єми невеликими партіями, щоб була можливість охолодити продукцію. В кінцевому результаті це позитивно вплине на лежкість готової продукції в подальшому», — підсумував Микола Соботович.

Виконано за допомогою Disqus