Експерти розповіли, як відновити пошкоджені градом посіви буряків

13 червня 2020 46 0
Експерти розповіли, як відновити пошкоджені градом посіви буряків
ats.in.ua

В Полтавській області 2 червня пройшов сильний град. Від наслідків циклону особливо постраждали посіви цукрових буряків. На площі більше ніж 1000 га було знищено майже всю листову поверхню. Першою задачею в такому випадку стає зняття холодового стресу, а далі стимуляція рослин для швидкого відновлення листків. Про це інформує SuperAgronom.com.

Для зняття стресу та швидкого відновлення вегетативної маси рослин спеціалістами компанії «Агротехносоюз» було порекомендовано застосувати антистресанти в комплексі із біостимуляторами росту на основі фульвових кислот. 

В господарстві через 5 днів після граду застосували суміш препаратів: Гуміфілд ВР-18 в.с., 0,4 л/га + Фульвітал Плюс в.с., 0,3 л/га + фунгіцид. За рахунок солей гумінових кислот Гуміфілд ВР-18 забезпечує зняття стресу з рослин та активує синтез амінокислот, білків та нуклиїнових кислот, які виступають в якості будівельного матеріалу для рослини. 

Фульвітал Плюс за рахунок дії фульвових кислот посилює інтенсивність процесу фотосинтезу, сприяє швидкому наростанню нових листків та стимулює засвоєння поживних елементів, а також забезпечує комплексом легкодоступних мікроелементів, які містяться в його складі.

Слід зазначити, що надалі спеціалісти компанії «Агротехносоюз» будуть періодично проводити огляд даних посівів, а також повідомляти про наступні внесення та результати.

Читати за темою: На Львівщині та Волині град знищив урожай

Виконано за допомогою Disqus