На Харківщині викрили виробників контрафактної агрохімії

15 червня 2020 702 0
На Харківщині викрили виробників контрафактної агрохімії
Kurkul.com

На Харківщині співробітники СБУ викрили виробництво підроблених засобів захисту рослин та інших видів сільгоспхімії під виглядом торгових марок відомих світових брендів. Правоохоронці вилучили понад 50 т готової контрафактної продукції. Повідомляє korrespondent.net.

«Використовуючи сировину китайського виробництва, зловмисники виробляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Продукцію планували продавати фермерам по всій території України», — йдеться в повідомленні.

Фальсифікат виготовляли та складували в приватних будинках в Харківській області, а також виробничих приміщеннях в промзонах в Харкові, де було обладнання для фасування і пакування контрафактної продукції.

Всього правоохоронці припинили діяльність трьох підпільних цехів з виготовлення отруйних речовин і виробничої лінії для пакувальної тари. Крім того, було виявлено п'ять складських приміщень, в яких організатори зберігали готову продукцію, прес-форми з логотипами іноземних фірм, пакувальну тару, етикетки з назвами препаратів та голографічним зображенням.

Проти фігурантів порушено кримінальну справу за статтею про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин (ст. 321) Кримінального кодексу України.

Виконано за допомогою Disqus