12 аграрних асоціацій закликали ВРУ не скасовувати спецрежим

7 грудня 2015 76 0
12 аграрних асоціацій закликали ВРУ не скасовувати спецрежим
Siag.org.mx12 аграрних асоціацій закликали ВРУ не скасовувати спецрежим

Дванадцять аграрних асоціацій у черговий раз звернулися до Президента України, голови Верховної Ради і прем'єр-міністра з проханням не брати урядовий варіант змін до Податкового кодексу у частині скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників з 2016 р., пише «АПК-інформ».

Відповідне звернення міністру під час робочої наради підписали представники Української аграрної конфедерації, Асоціації фермерів і приватних землевласників України, Союзу молочних підприємств України та інших галузевих об'єднань.

Також асоціації закликали владу не брати урядові пропозиції щодо скасування спрощеної системи оподаткування податком на прибуток для аграріїв з доходом понад 2 млн грн на рік і не скасовувати пільги з податку на нерухомість для сільгоспвиробників.

«Переконливо просимо підтримати пропозиції громадських професійних організацій АПК щодо недоцільності внесення запропонованих змін до податкового законодавства у частині оподаткування сільськогосподарських товаровиробників», — йдеться у зверненні.

Віце-президент Союзу молочних підприємств України Жаннета Ємельянова повідомила, що у разі набуття чинності запропонованих податкових правил аграрні виробники будуть змушені звільняти працівників. За оцінками Союзу молочних підприємств, тільки переробники молока протягом наступного року скоротять штат на 20 тис. осіб.

«Скасування спрощеної системи оподаткування податком на прибуток несе корупційні ризики для сільського господарства», — підкреслив заступник голови Всеукраїнського аграрного ради Михайло Соколов.

Виконано за допомогою Disqus