Новий спалах COVID-19 у Китаї пов’язують із роботою м'ясного і рибного ринку

15 червня 2020 994 0
Новий спалах COVID-19 у Китаї пов’язують із роботою м'ясного і рибного ринку
fishki.net

У неділю Китай повідомив про 57 нових випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2 - найбільший стрибок за останні два місяці, 36 з цих заражень відбулося в столиці країни, Пекіні. Всі їх пов'язують з найбільшим гуртовим ринком харчових продуктів в місті. Повідомляє tech.onliner.

Зазначається, що 27 пацієнтів безпосередньо працювали на ринку Сіньфаді, ще 9 контактували з ними. При цьому в однієї людини поки немає симптомів COVID-19, а тому в офіційну статистику він не потрапив. Тепер ринок закритий, в сусідній провінції Ляонін є двоє заражених, які також пов'язані з ним.

Головний епідеміолог Китайського центру з контролю і профілактики захворювань сказав, що джерелом останнього спалаху можуть бути або заражені морепродукти або м'ясо з ринку, або відвідувач або працівник, який через незнання заразився вірусом.

«Судячи з обставин в Пекіні, це буде перший сценарій», — вважає він, оскільки зразки вірусу були знайдені на дошках для приготування лосося. Втім, всі, хто контактували з цією дошкою могли бути носієм вірусу.

Нагадаємо, в Україні відкрили продуктові ринки, проте з певними вимогами до їх роботи.

Також 27 травня, на засіданні Уряду було представлено програму стимулювання економіки для подолання наслідків, спричинених пандемією коронавірусу. Один із 6 розділів, стосується сільського господарства.

В Україні, за даними Центру громадського здоров'я, 15 червня (за станом на 9:00) 31 810 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 901 летальний, 14 253 пацієнти одужали. Всього проведено 497 284 тестування методом ПЛР.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus