Через карантин розориться половина дрібних фермерів-овочівників

13 травня 2020 594 0
Через карантин розориться половина дрібних фермерів-овочівників
kurkul.com

Через карантинні обмеження та закриття продовольчих ринків на Черкащині частково зіпсувався урожай, а фермери уже зазнали значних збитків. Про проблемами, з якими їм довелося зіткнутися вже після відкриття ринків йдеться на сайті Gazeta.ua.

Том Ван Гої, директор ТОВ «Гранекс-Черкаси» Золотоніського району, розповів, що матиме проблеми з реалізацією цибулі, адже збільшилися площі під посівами на 30% та імпорт.

«Однак сіяти овочі в Україні – справа надзвичайно перспективна. Бельгія, звідки я родом, і сусідні Нідерланди мають з експорту овочів величезні прибутки. Україна, як не дивно, багато імпортує овочів. А так не повинно бути. Маємо величезний потенціал у цій галузі», – зауважив Том Ван Гої.

Фермер Сергій Гроза з Монастирищини, який вирощує помідори та капусту повідомив, що зазнає колосальних втрат, якщо до кінця червня-початку липня знову закриють продовольчі ринки.

«Якщо триматимуть карантин улітку – розориться половина дрібних фермерів-овочівників. А тоді, щоби почати з нуля доведеться витратити колосальні гроші й докласти великих зусиль», – підсумував фермер.

Читати за темою: Фермери можуть припинити вирощувати овочі через закриття ринків – думка

Виконано за допомогою Disqus