На Сумщині запрацює новий елеватор

18 червня 2020 77 0
На Сумщині запрацює новий елеватор

Компанія «Прометей» на початку червня закрила угоду з Glencore Agriculture про придбання елеватора «Лебединське ХПП», розташованого в Сумській області. Про це повідомила прес-служба компанії «Прометей», інформує Latifundist.com.

«Наші партнери в Сумській області тепер зможуть продати зернові та олійні культури ще дорожче, тому що на одного покупця у них побільшає», — розповів власник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян.

Набутий комплекс збільшив елеваторний арсенал «Прометея» до 24, а Сумська область стала дев'ятим регіоном, де буде представлена ​​компанія.

«Постійним клієнтам ми надаємо можливість фінансування під майбутній урожай на вигідних умовах, аграрії можуть отримати мінеральні добрива, ЗЗР та насіння за ринковими цінами в рахунок майбутнього врожаю», — зазначив Рафаель Гороян.

У компанії зазначили, що їх цілком влаштовує стан комплексу, і елеватор не вимагає капітальних вкладень і модернізації.

«Ринок поки не вимагає дорогих елеваторів. Йдемо в ногу з технологіями і проводимо модернізації плавно, в міру потреби», — говорить Рафаель Гороян.

Що стосується завдань і цілей на цей сезон, то планується зробити мінімум один оборот і вийти на 50-60 тис. т, максимум на 100 тис. т.

«Плануємо за рік-два забезпечити свою присутність в різних областях України. Маємо амбіції стати №1 за потужністю одноразового зберігання. Наша мета — щоб компанію «Прометей» знали по всій країні», — резюмував Рафаель Гороян.

Довідка: Елеватор розташований на території 15 га і складається з 20 механізованих зерносховищ підлогового типу, загальною накопичувальної потужністю 53 тис. т. Зерносховище оснащено 9 спеціалізованими точками автовідгрузки з потужністю ліній 500 т/добу і 5 точками з потужністю ліній автоприймання 950 т/добу. Комплекс забезпечений 6 пунктами ж/д відвантаження потужністю 525 т/добу.

Виконано за допомогою Disqus