Волинянка влаштувала у квартирі міні-ферму з вирощування грибів

20 червня 2020 1617 0
Волинянка влаштувала у квартирі міні-ферму з вирощування грибів
kurkul.com

Наталія Кивлюк із Волині влаштувала у квартирі міні-ферму з вирощування грибів. Урожайність шампіньйонів за місяць — до 10 кілограмів з одного квадратного метра. Про це йдеться на slovopravdy.com.ua.

За її словами, догляд за печерицями зовсім нескладний. Після збору врожаю через 1,5-2 тижні гриби з’являються знову. Оскільки на балконі було холодно, Наталія помістила грибницю (коробку з компостом, засіяним міцелієм) у комірчину.

Наталія Кивлюк запевняє, що за смаковими якостями печериці, вирощені у домашніх умовах, не поступаються магазинним, а навіть їх перевершують.

«Можна бути упевненим, що в таких грибах точно нема ніякої хімії та й самому можна регулювати рівень їхньої зволоженості. Якщо покупні печериці виділяють багато води під час термічної обробки, то домашні, котрі перед зрізанням не поливають водою, більш сухі та мають неперевершений грибний аромат», — каже вона.

Відтак якщо для мешканців багатоповерхівок грибниця на балконі чи у коморі може стати у нагоді для власного споживання, то власники приватних будинків цілком можуть вирощувати у більших обсягах на продаж, організувавши власну міні-ферму. Окрім печериць, в домашніх умовах можна вирощувати і гливи та інші гриби.

Читати за темою: Фермер з Тернопільщини мульчує органічні рослини

Виконано за допомогою Disqus