Аграріям радять продати понад 50% врожаю до початку жнив

19 червня 2020 1549 0
Аграріям радять продати понад 50% врожаю до початку жнив
kurkul.com

В нестабільних умовах на зовнішньому ринку краще продати понад 50% врожаю на ранніх етапах задля зниження цінових ризиків. Таку думку висловила Оксана Карабін, керівник відділу трейдингу зерна «Кернел» в матеріалі «Продавати не можна залишити: яку стратегію продажів вибирають агрокомпанії?» на Latifundist.com.

«Однак ми не прив'язуємося до тимчасових проміжків. Ретельно аналізуємо ринкову ситуацію і намагаємося фіксувати більше продажів на піках волатильності, викликаних погодними ризиками в ключових регіонах або іншими факторами», — розповіла Оксана Карабін.

Вона вважає, що ціна на кукурудзу чутлива до періоду запилення в Північній півкулі в липні. За несприятливої погоди зміцненням ціни реагує ринок. 

Оксана Карабін зазначила, що аналогічна історія і з двома врожаями в Південній Америці, тому «Кернел» стежить за погодою в січні та квітні.

«Що стосується продажу власного врожаю по форвардах, в цьому маркетинговому році ми вийдемо приблизно на 50%, як і планували», — зазначила керівник відділу трейдингу зерна «Кернел».

Читати за темою: Експерти прогнозують зниження врожаю ріпаку в Україні

Виконано за допомогою Disqus