На Житомирщині затримали викрадачів кукурудзи на суму 2,2 млн грн

24 червня 2020 1717 0
На Житомирщині затримали викрадачів кукурудзи на суму 2,2 млн грн
kurkul.com

Днями слідчі Чуднівського відділення поліції оголосили про підозру у крадіжці в особливо великих розмірах трьом працівникам агропідприємства, які незаконно заволоділи зерном кукурудзи. Фігурантам може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Житомирської області.

На початку 2020 р. до відділення поліції Чуднівщини надійшло повідомлення про крадіжку близько 7,5 т зерна кукурудзи зі складів одного з місцевих агротовариств, яке спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур.

Повідомляється, що в ході розслідування правоохоронці зафіксували сліди від шин транспортного засобу, яким вочевидь злодії вивозили викрадені мішки з фасованим зерном.

«У ході досудового розслідування ми розглядали кілька версій. Однією із них було припущення, що до злочину могли бути причетними працівники цього ж агропідприємства. Щоб викрити їх, наші слідчі під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури здійснили необхідні дії, провели значну кількість обшуків. Також за результатами численних експертиз ми отримали красномовні докази протиправної діяльності трьох осіб, двоє з яких дійсно працювали на підприємстві», — розповів Сергій Данилюк, начальник Чуднівського ВП ГУНП.

У ході розслідування поліцейськими було встановлено, що чоловіки викрали близько 640 мішків кукурудзи (майже 16 т) на загальну суму понад 2,2 мільйони гривень. Їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України. Досудове розслідування триває.

Фігурантам справи загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читати за темою: На Одещині у фермера викрали 200 кіз та овець

Виконано за допомогою Disqus