Експерти порадили інсектициди для захисту капусти від хвороб

24 червня 2020 337 0
Експерти порадили інсектициди для захисту капусти від хвороб

Для капусти значну шкоду спричиняють хвороби різної етіології (грибні, бактеріальні, вірусні), які суттєво знижують як урожайність, так і якість вирощеної продукції. Основні секрети захисту капусти від хвороб розкрив регіональний представник компанії Rijk Zwaan Микола Соботович та регіональний представник компанії FMC Юрій Савченко у матеріалі «ТОП-5 порад із вирощування капусти» на Kurkul.com.

«До найбільш шкодочинних хвороб слід віднести: альтернаріоз, фомоз, судинний та слизовий бактеріози. Для їх попередження, крім обов'язкового дотримання сівозміни, знищення хрестоцвітих бур'янів, вапнування ґрунту та інших профілактичних операцій, використовують обробку рослин фунгіцидами. Вони є найбільш ефективними при обприскуванні рослин за появи перших ознак хвороб», — зазначається в матеріалі.

Для контролю бур'янів у насадженнях (посівах) білоголової капусти застосовують гербіциди. Фахівці компанії FMC рекомендують використовувати препарат Комманд®, який застосовують у перші два дні після посіву, а найкраще — одразу після висівання. Норма витрати препарату — 0,2 л/га. 

Для контролю шкідників посіви капусти на ранній фазі розвитку обробляють інсектицидами. Оптимальним вибором для вашого врожаю стануть препарати Верімарк® та Ексірель®, які захистять посіви капусти від широкого спектру сисних та листогризучих шкідників, таких як білокрилки, листкові мінери, мухи, листогризучі жуки, довгоносики, цикади, трипси та попелиці

Верімарк® ефективно захищає щойно висаджену розсаду капусти, якщо інсектицид застосувати для промивання розсади в нормі 15 мл/1000 рослин. З об’ємом робочого розчину 2–3 л/1000 рослин. Довготривала системна дія інсектициду Верімарк® дасть вам змогу піклуватися про кінцевий результат на самому початку вегетації культури й можливість захисту рослини до 4 тижнів. Крім того, Верімарк® можна використовувати в 1/3 або в 1/2 етап циклу поливу. Норма витрати препарату — 0,5 л/га.

Ексірель® застосовують на ранніх фазах розвитку культури, коли шкідники ще не є чисельними. Норма витрати препарату — 0,75-1,0 л/га. Експерти також рекомендують для покращення ефективності препарату, особливо для захисту від сисних видів шкідників, додавати ад’ювант Кодасайд® у нормі 2,0-2,5 л/га.

Виконано за допомогою Disqus