МХП допомагатиме аграріям відновлювати родючість ґрунтів

25 червня 2020 184 0
МХП допомагатиме аграріям відновлювати родючість ґрунтів

Агроіндустріальний холдинг МХП разом з партнерами 18 червня провели практичний семінар «Відновлення родючості ґрунтів & органічні добрива», в рамках якого було презентовано новий проєкт «Органічний гектар». Повідомляє Latifundist.com.

«Для досягнення стратегічних цілей України — відновлення родючості українських ґрунтів і потужного виходу на глобальний ринок органічної продукції — необхідно зробити перший крок. Тому МХП оголошує про початок проєкту «Органічний гектар» для аграріїв», — зазначив Дмитро Мельник, керівник відділу екоінновацій МХП.

За його словами, вказану ініціативу МХП реалізує на базі біогазового комплексу «Біогаз Ладижин» в рамках програми «Відновлення родючості українських ґрунтів».

Згідно з повідомленням, МХП пропонує пілотне внесення рідких органічних добрив для аграріїв з сусідніх регіонів, а також дає можливість скористатися твердими органічними добривами іншим сільськогосподарським підприємствам Вінницької області. В обмін на ефективні біодобрива, в свою чергу, сільгоспвиробники надають солому зі своїх угідь.

«Підкреслюю, що чимало аграріїв не знають, що робити з соломою після збору врожаю, а МХП може її використовувати на своєму біогазовому комплексі. Ми очікуємо позитивний результат у вигляді поступового відновлення родючості грунтів і збільшення врожаю у сільгоспвиробників. Це унікальний взаємовигідний проект, що повністю відповідає принципам сталого розвитку і моделі циркулярної економіки. Ми показуємо, що МХП — це надійний партнер, який ефективно взаємодіє з малим і середнім агробізнесом», — підсумував Дмитро Мельник.

Виконано за допомогою Disqus