Активісти відсудили у фермера землі заповідника

26 червня 2020 226 0
Активісти відсудили у фермера землі заповідника
Kurkul.com

На Дніпропетровщині активісти громадського формування «Екологічний патруль» отримали перемогу в суді апеляційної інстанції у справі проти фермера, який орендував земельну ділянку в межах заповідної території. Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Активіти зазначають, що фермер орендував земельну ділянку з метою сінокосіння, а в цей час орав їх.

«Ця судова справа для нас поки що є найдовшою, адже почалась вона ще на початку 2018 р. Ми намагались вирішити питання іншим чином. Звертались до обласного ГУНП, відкривали кримінальне провадження, але справу перенаправляли до Магдалинівського РОВД, який не без корупційної складової залишав справу без руху. Але цей пост не про корупцію, яку важко не побачити у Магдалинівському районі, а про перемогу, яку ми змогли домогтися через суд», — йдеться у повідомленні.

Активісти також повідомили, що за два роки розгляду справи отримали документи, які підтверджують порушення законодавства.

«Це перша практика в Україні, коли суд прийняв сторону громадськості, а не бізнесу. Хоч і не з першого разу. Ми відстояли дострокове розірвання договору з Магдалинівською райдержадміністрацією та повернення землі громаді», — заявили представники «Екопатрулю».

Читати за темою: Прокуратура повернула державі захоплені рейдерами с/г землі

Виконано за допомогою Disqus