Дослідження готової продукції принесе надбавку за високі показники якості — експерт

30 червня 2020 32 0
Дослідження готової продукції принесе надбавку за високі показники якості — експерт
Kurkul.com

За допомогою послуги дослідження готової продукції рослинництва аграрій може отримати додаткові надбавки за вирощену продукцію із високими показниками якості, завчасно попередивши елеватор. Про це розповів Сергій Сальніков, кандидат с.-г. наук, керівник сервісно-технологічного відділу компанії «UKRAVIT» у черговому випуску проекту «ЗЗР: Захищай. Заробляй. Розвивайся» на SuperAgronom.com.

Навіть якщо аграрій виростив гарний урожай та зміг його вчасно зібрати, це ще зовсім не гарантує, що він зможе отримати саме той прибуток, на який розраховував. Причина,  — низька ціна на сільськогосподарську продукцію, що її можна спостерігати практично щороку якраз у період збирання тієї чи іншої культури.

До того ж, за словами експерта, ціну можуть додатково штучно занижувати, мотивуючи це недостатньою якістю врожаю. Певною мірою вирішити й цю проблему допоможуть в «Інституті здоров’я рослин».

«Кінцевим результатом вирощування будь-якої культури є готова продукція. Залежно від її якісних показників, формується ціна при закупівлі. Чітке уявлення про класність продукту надає певні переваги для агровиробника. На сьогоднішній день послугою дослідження готової продукції рослинництва користуються як невеликі фермери, так і великі господарства. За допомогою цієї послуги аграрій може отримати додаткові надбавки за вирощену продукцію із високими показниками якості, завчасно попередивши елеватор», — розповідає Сергій Сальніков.

В матеріалі зазначається, що отримавши кошти за вирощену продукцію, можна вже й наступний сезон та майбутні витрати планувати в деталях.

«Будь-яке завчасне планування має відбуватися на основі аналізу попереднього або поточного року. Більшість аграріїв завчасно купують добрива та пестициди, адже це дозволяє значно заощадити в майбутньому році. Але з’являється дедалі більше недобросовісних продавців, що реалізовують неякісну продукцію. І з ростом чорного ринку визначення хімічного складу пестицидів та агрохімікатів стає дуже актуальним. Адже, придбавши пестициди чи добрива, аграрій довіряється продавцеві на 100%. В кращому випадку в контрафактних пестицидах або агрохімікатах не вистачає діючої речовини або елементів живлення, в гіршому ж — застосування призведе до зниження якісних у кількісних показників врожаю чи повного його знищення. Тому це дуже важливе дослідження, яке інколи вартує 100% урожаю», — наголошує Сергій Сальніков.

Виконано за допомогою Disqus