Україна експортуватиме ріпаковий шрот до Китаю

2 липня 2020 181 0
Україна експортуватиме ріпаковий шрот до Китаю
Kurkul.com

Китайська Народна Республіка ухвалила перелік українських потужностей-виробників ріпакового шроту для експорту на китайський ринок. Наразі до зазначеного переліку внесені чотири потужності з виробництва ріпакового шроту. Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби. 

Зазначається, що це рішення стало результатом плідної співпраці обох сторін, в тому числі інспекційної місії Компетентного органу КНР, яка перебувала в Україні у вересні 2019 р. з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом ріпакового шроту.

Крім того, 27 листопада 2019 р. був підписаний Протокол ветеринарно-санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту шроту ріпакового з України до Китайської Народної Республіки між Держпродспоживслужбою та Головним митним управлінням КНР. Підписання протоколу свідчило про офіційне відкриття китайського ринку для українського ріпакового шроту.

Слід зауважити, що розширення ринків збуту та створення потужного експортного потенціалу є одним з найголовніших аспектів зовнішньоекономічної діяльності України, зокрема на виконання Експортної стратегії України.

Читати за темою: Український соняшниковий концентрат завойовує європейський ринок

Виконано за допомогою Disqus